1. Home
  2. Blog
  3. Natuursteen

Natuursteen

RIJK VERLEDEN met STERKE TOEKOMST

Vorming:

Natuursteen wordt gevormd door langzame bewegingen in de aardkorst en is het resultaat van een geologisch proces van miljoenen jaren. Hierdoor ontstonden kloven en gebergten, en werden met veel druk en hitte talloze soorten natuursteen gevormd. Dit heel langzame proces blijft uiteraard nog steeds voortduren.

Winning:

Natuursteen wordt in steengroeves gewonnen. Grote, zware blokken (ca. 3 m op 2 m en tot 20 ton) worden op diverse manieren uit het gebergte gehaald. Dit kan door het zagen met gigantische diamant-draadzagen of middels het losboren en dynamiteren van de blokken. De laatste jaren worden ook steeds meer kolossale blad- en kettingzaagmachines ingezet.

Vervolgens worden de blokken natuursteen op supersterke vrachtwagens geladen en naar de vallei vervoerd, waar ze tot platen en tegels verzaagd worden.

Video afspelen over Trasporto blocco di marmo da 34 Ton

Soorten:

Stollingsgesteenten: afgekoelde magma (diep in de aarde) en lava (in het aardoppervlak) bvb. graniet/ porfier/ basalt/ puimsteen

Afzettingsgesteenten: afzetting in lagen (onder water) door erosie van gesteenten en organismen (plant/ dier) bvb. Kalksteen/ zandsteen/ travertin (bij warme bronnen)

Metamorfe gesteenten: omzetting (herkristallisatie) van afzettings- of stollingsgesteenten, onder invloed van temperatuur en druk
bvb. marmer/ leisteen

Bewerkingen:

Na het verzagen van de natuursteenblokken tot platen kan het steenoppervlak op verschillende manieren verwerkt worden: gezoet/ gepolierd/ gefrijnd/ verouderd/ gevlamd/ gezandstraald/…

Hoe meer een steenoppervlak glad bewerkt wordt, hoe intenser de kleuren en de adering, en hoe duidelijker de eventuele fossielen zichtbaar worden (bvb. na het polieren)

Hoe ruwer het steenoppervlak, hoe lichter en strakker de steen wordt (bvb. na het zandstralen of boucharderen)

Rond 1990 zijn Italiaanse natuursteenfabrieken beginnen experimenteren met het machinaal “verouderen” van hun tegels.

Hierbij worden de natuursteen tegels in grote beweegbare kuipen vol schuurmiddelen gelegd en vervolgens “gevibreerd” om zo het onevenaarbare karakter van eeuwenoude, doorleefde plavuizen te verkrijgen.

Alsof ze als het ware uit oude kloosters en abdijen gerecupereerd zijn. Dit verhoogt nog de esthetische waarde van natuurstenen vloertegels aanzienlijk!

Meerwaarde:

Tegels van natuursteen hebben een standingvolle uitstraling en zorgen voor levenslang uniek woon- en leefplezier.

Hun authentieke schoonheid wint met de jaren aan pracht en schenkt ongetwijfeld een aanzienlijke meerwaarde aan uw woning. Eeuwig duurt het langst!

ZEN:

Breng de exclusieve, warme sfeer van de natuur bij u binnen…

Ervaar de energie en mystieke kracht die straalt uit het miljoenen jaar oude geschenk van de natuur…

Laat je betoveren door de warme, tijdloze charme van onze onderhoudsvriendelijke natuursteentegels…

Ontdek onze TOP-natuursteen tegels en haal de vloer van uw dromen binnen

…om te zoenen!

Onze missie:

Vanaf 1994 zijn we ons gaan toespitsen op de invoer en verkoop van die prachtige “verouderde” natuursteen tegels uit voornamelijk landen rondom de Middellandse Zee. In die voorbije 29 jaar zijn we daar dan ook de absolute specialist in geworden. Daarnaast hebben we een supermooie grootformaat natuursteentegel op voorraad, die uw eigentijdse woning of luxueus appartement een aangename rust en sfeervol comfort bezorgt.

Wat betekent dat voor jullie als klant? Levenslang genieten van een tijdloos en duurzaam stukje natuur in en rondom jullie woning.

Charme, uitstraling en meerwaarde verzekerd!

Ontvang NU jouw GRATIS GIDS!

Groen Vinkje 7 gouden plaatsingsregels natuursteen

Groen Vinkje complete handleiding van A tot Z

Gids Colosseo Stone