1. Home
  2. Blog
  3. MEDITERRANE MARMER

MEDITERRANE MARMER

Brengt de zuiderzon in huis

Naam en oorsprong

Marmer is een zéér zuivere natuursteen. Het heeft zijn pracht en fijne structuur te danken aan de enorme druk en hitte die het doorstaan heeft tijdens het geologisch proces van gebergtevorming. Miljoenen jaren lang hebben die hitte en die druk de steen steeds “zuiverder” gemaakt, waardoor alle fossielen (van bvb.schelpjes of plantdeeltjes) uit de natuursteen verdwenen zijn.
Marmer roept bij velen onder ons het beeld op van gladde, blinkende vloeren en venstertabletten. Het ontleende zijn naam dan ook aan het Griekse “marmaros” wat zoveel betekent als “glanzende steen”. Dat blinkend effect verkrijgt de steen doordat zijn oppervlak zich uitstekend leent om gepolierd/ gepolijst te worden. Dit prachtmateriaal hoeft echter niet altijd gepolierd te worden, wel integendeel…

“Warme” steen voor instant vakantiegevoel

Ook liever een natuursteen die zuiderse warmte uitstraalt en de mediterrane zon in huis brengt? Dan ben je bij ons gegarandeerd aan het juiste adres.
Al van in 1994 waren we de eerste invoerders van deze karaktervolle “warme” tegels uit Italië. Tijdens één van onze vele rondreizen kwamen we namelijk in contact met een totaal nieuw bewerkingsproces: het “kunstmatig verweren/ verouderen” van natuursteentegels, onmiddellijk na het verzagen. Hierdoor krijgen de tegels een verweerd, mat oppervlak en tegelijkertijd ook lichtjes afgeronde boorden. Dit betekent een grote meerwaarde voor de natuursteen, die op die manier veel unieker wordt. Die techniek werd steeds verder verfijnd tot de tegels er werkelijk “eeuwenoud “ uitzagen en dus veel meer body en karakter meekregen. De warmte die deze vloer- en wandtegels uitstralen brengen ons dan ook onmiddellijk in de sfeer van een oude Romeinse villa of een mediterraan badhuis.

Onderhoudsgemak = zorgeloos genieten

Grote voordeel voor jullie als klant? Naast de sfeervolle pracht zijn deze verweerde natuurtegels super gemakkelijk in onderhoud. Op hun matte, verzoete oppervlak maken krassen en vlekken gewoonweg geen kans, zodat jullie zorgeloos kunnen genieten van zowel luxe als onderhoudscomfort. Mooi meegenomen, toch?

Zowel landelijk als modern

Onze “antieke” marmertegels combineer je perfect met lichtgekleurde eik en matzwart metaal voor uw landelijk interieur. Maar ook in uw strakke woning of modern appartement breng je hiermee een warme toets en een luxueuze charme binnen!

Uit voorraad leverbaar

Zie wat je krijgt! We hebben deze exclusieve Italiaanse marmer steeds op voorraad in tegeltjes 10x10x1 en 20x20x1. Mét bijhorende listello’s. Keuze uit 5 verschillende kleurtinten (beige, bruin, oker,…) Ideaal geschikt voor uw moderne inloopdouche of als lambrisering voor uw tijdloze badkamer of uw toilet.
Breng het vakantiegevoel bij u binnen en geniet van de zuiderse sfeer die deze Toscaanse marmertegeltjes uitstralen. Eén met de natuur! Puur ZEN!

CHARME - UITSTRALING - MEERWAARDE

Ontvang NU jouw GRATIS GIDS!

Groen Vinkje 7 gouden plaatsingsregels natuursteen

Groen Vinkje complete handleiding van A tot Z

Gids Colosseo Stone