1. Home
  2. Blog
  3. Travertin

Travertin natuursteen

Beleef het zonnige vakantiegevoel bij jullie thuis…

Wat is Travertin?

Travertin (Travertijn) is een heel “warme” natuursteen uit het Middellands Zeegebied. De prachtige travertin natuurtegels hebben een matte, ietwat ruwere uitstraling en een uitgesproken mediterraan karakter. Ze brengen ons dan ook direct in een aangename vakantiestemming.

De populaire steensoort Travertin, of ook wel “steen uit Tivoli” genoemd, wordt gevormd door kalkneerzetting bij vulkanische zoetwaterbronnen. Verkalking van oververzadigd water dus. De karakteristieke gaatjes zijn niets anders dan verteerde plantdeeltjes, die in dit verkalkte water vastzaten.
Deze zuiderse steen heeft een beige hoofdkleur, met veelkleurige wolken en adering. Zachte aardetinten gaande van licht crème tot diepbruin.

Travertin vloertegels in de living met open keuken
Een Travertijn vloer in de keuken

Travertin natuursteen, herkomst en toepassing

“Travertino” wordt al vele eeuwen gebruikt als dankbaar bouwmateriaal en heeft in al die tijd wel zijn duurzaamheid bewezen. Daartoe hoef je maar een bezoekje te brengen aan het beroemde Colosseum, de prachtige Sint-Pieters-Basiliek of de Spaanse Trappen in Rome. Of, dichter bij ons, de schitterende Sacré-Coeur in Parijs…

Tegels exclusief uit Toscane

Om jullie van de mooiste Travertin tegels te laten genieten, voeren wij enkel de meest exclusieve en zeldzame soort in, namelijk de Etrusco uit Toscane.
Vanwege zijn duurzaamheid en zuiders karakter is deze steensoort ontzettend hip en bezorgt zowel uw landelijke als uw moderne woning of appartement een luxe uitstraling.

Deze mooie natuursteen tegel is bovendien zeer waterbestendig. Vandaar dat hij vooral gebruikt wordt in vochtige ruimtes zoals badkamers en inloopdouches. Maar ook in uw keuken, toilet, inkomhal,… zorgt dit warme natuurmateriaal voor een zuiderse vakantiesfeer. Puur ZEN!

Ontvang NU jouw GRATIS GIDS!

Groen Vinkje 7 gouden plaatsingsregels natuursteen

Groen Vinkje complete handleiding van A tot Z

Gids Colosseo Stone